Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσάρπα!!!! Επιλεγμένο

Απο

Υλικά:

3 κουβάρια μαλλί Κatia AZTECA (53% μαλλί - 47% ακρυλικό,100 γραμμάρια,180 μέτρα)

Βελόνες Νο 5,5

Ρίχνουμε στις βελόνες μας πόντους πολλαπλάσιους του 5(ανάλογα με το φάρδος που θέλουμε την εσάρπα μας) και βάζουμε και 2 πόντους παραπάνω για ούγια!

 

Οδηγίες:

Ρίχνουμε στις βελόνες μας 72 πόντους και ξεκινάμε το πλέξιμο!!

1η σειρά: πλέκουμε όλο καλή

2η σειρά: πλέκουμε όλο ανάποδη

3η σειρά: πλέκουμε 1πόντο ούγια, *(5 πόντους καλή,γυρίζουμε το πλεκτό και πλέκουμε 5 πόντους ανάποδη,γυρίζουμε πάλι το πλεκτό) x 4 φορες ,γυρίζουμε το πλέκτό μας απο την καλη πλευρά και πλέκουμε 10πόντους καλή* συνεχίζουμε πλέκοντας όλη τη σειρά με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος πλέκουμε 1 πόντο ούγια!

4η σειρά: πλέκουμε όλο ανάποδη

5η σειρά: πλέκουμε όλο καλή

6η σειρά: πλέκουμε όλο ανάποδη

7η σειρά: πλέκουμε 1πόντο ούγια, 5πόντους καλή, *(5 πόντους καλή,γυρίζουμε το πλεκτό και πλέκουμε 5 πόντους ανάποδη,γυρίζουμε πάλι το πλεκτό) x 4 φορες ,γυρίζουμε το πλέκτό μας απο την καλη πλευρά και πλέκουμε 10πόντους καλή* συνεχίζουμε πλέκοντας όλη τη σειρά με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος πλέκουμε 1 πόντο ούγια!

8η σειρά: πλέκουμε όλο ανάποδη

Συνεχίζουμε πλέκοντας επαναλαμβανόμενα αυτές τις 8 σειρές μέχρι το πλέκτό μας να φτάσει σε μήκος 1.10cm

Για το τελείωμα της εσάρπας μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε κρόσια στις 2 πλαϊνές πλευρές της!!Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να ράψουμε τις 2 άκρες της,να γίνει κυκλική και να τη φοράμε πάνω από τη μπλούζα ή ακόμα και πάνω απο κάποιο παλτό!!

Τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει θα τα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα!! Μαλλί Κatia σε διάφορες αποχρώσεις http://www.ravopleko.gr/pleksimo/mallia-nimata/meikta και βελόνες πλεξίματος http://www.ravopleko.gr/…/pr…/405-velones-pleksimatos-no-5-5 !!!!

Μαρια Μ.

Με αγάπη για τις χειροποίητες κατασκευές, φροντίζω ώστε να σας προσφέρω πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις!

Με την περιήγησή σας στο ravopleko.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας.