Πλεκτό φόρεμα κοντό με γιακά

Απο

Εύκολο φόρεμα με γιακά, με πλέξη ''μους'' στο γιακά και στα μανίκια και πλέξη ''κάλτσα'' στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του φορέματος! Τα υλικά θα τα βρείτε όλα στο κατάστημά μας!!! Ας δούμε λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη νέα μας δημιουργία!!!

     Μέγεθος: 42-44

Υλικά:Νήμα της Katia σε ποιότητα NORTE σε χρώμα Νο 10 γκρι από 6 κουβάρια. Βελόνες  Νο12  και  Νο15

Εκτέλεση: (Πίσω μέρος) Με τις βελόνες  Νο12  βάλτε 51 πόντους και πλέξτε για την μπορντούρα με πλέξη ''μους''. Στα 3 εκατοστά ύψος συνεχίστε με πλέξη καλή. Στα 19 εκατοστά ύψος κλείστε,από την άλλη πλευρά του πλεκτού,στα 2 πλαϊνά κάθε 14 βελόνες 1πόντο επί  3 φορές εσωτερικά 2 πόντων. Στα 59 εκατοστά ύψος, για να σχηματίσετε τις μασχάλες, κλείστε στα 2 πλαϊνά 3 πόντους επί 1 φορά. Θα έχετε 39 πόντους. Στα 80 εκατοστά γενικό ύψος κλείστε όλους τους πόντους.

Μπροστινό μέρος: Βάλτε τον ίδιο αριθμό πόντων με το πίσω και πλέξτε με τον ίδιο τρόπο μέχρι 69 εκατοστά ύψος. Στο ύψος αυτό θα έχετε 39 πόντους,για να σχηματίσετε τη λαιμόκοψη κλείστε τους 11 κεντρικούς πόντους και συνεχίστε τα δυο μέρη χωριστά. Πλέξτε πρώτα το δεξί κομμάτι,κλείνοντας από την άκρη της λαιμόκοψης κάθε 2 βελόνες  2πόντους επί 2 φορές και κάθε 1πόντο επί 1φορά. Στα 80 εκατοστά γενικό ύψος για να σχηματίσετε τον ώμο κλείστε τους υπόλοιπους 9 πόντους. Πλέξτε και το άλλο κομμάτι με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντικριστά.

Μανίκι: Με τις βελόνες  Νο15  βάλτε 18 πόντους και πλέξτε με πλέξη ''μους''. Στα 10 εκατοστά ύψος,από την καλή πλευρά του πλεκτού,αυξήστε στα δυο πλαϊνά κάθε 6 βελόνες  1πόντο επί 6 φορές εσωτερικά 2 πόντων. Θα έχετε 30 πόντους. Στα 42 εκατοστά ύψος συνεχίστε χωρίς αυξήσεις. Στα 48 εκατοστά γενικό ύψος κλείστε όλους τους πόντους. Πλέξτε και το άλλο μανίκι με τον ίδιο τρόπο.

Τελειώματα: Σιδερώστε όλα τα κομμάτια του φορέματος από την ανάποδη,προσεκτικά,με ατμό. Βάλτε το μπροστινό κομμάτι στο πίσω και ράψτε τον ένα ώμο.

Γιακάς: Με τις βελόνες Νο15 σηκώστε 56 πόντους γύρω από τη λαιμόκοψη. Πλέξτε με πλέξη ''καλή'' και στα 25 εκατοστά ύψος κλείστε όλους τους πόντους χαλαρά. Ράψτε τον άλλο ώμο και τις άκρες του γιακά. Ράψτε τα μανίκια σας στις μασχάλες. Κάντε τις πλαϊνές ραφές και τη ραφή στην κάτω πλευρά των μανικιών. Σιδερώστε με ατμό τις ραφές.   

Μαρια Μ.

Με αγάπη για τις χειροποίητες κατασκευές, φροντίζω ώστε να σας προσφέρω πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις!

Τρόποι Πληρωμής

Πληρώστε με ασφάλεια, επιλέγοντας τον τρόπο που σας ταιριάζει!
  • Αντικαταβολή
  • Visa, Mastercard

Έχετε απορίες;

Αν έχετε απορίες, καλέστε μας στο 2108050809!

Στοιχεία επικοινωνίας...

Back to top

Με την περιήγησή σας στο ravopleko.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες της ιστοσελίδας μας.